Cum să ștergi memoria cache de căutare Google pe Android și de ce ar trebui să o faci

Știați că dispozitivul dvs. Android păstrează căutările dvs. pe Google, astfel încât numeroase site-uri și servicii pot folosi acele date pentru a personaliza anunțurile și alte tipuri de recomandări? Pentru mulți, este în regulă și acest nivel de personalizare face utilizarea platformei și mai ușoară. Există totuși alții care consideră acest lucru ca pe o invazie a vieții private. Astfel de utilizatori le place să păstreze controlul asupra cât de mult din istoricul căutărilor lor este salvat și când este șters.

Din fericire, pentru cei cărora le place mai mult control asupra platformelor lor mobile, Google face posibilă nu numai ștergerea manuală a acestor date, ci și setarea dispozitivelor pentru a șterge automat memoria cache de căutare.

Vă voi ghida prin procesul ambelor — ștergerea manuală a memoriei cache de căutare și configurarea Androidului pentru a șterge automat datele salvate.

Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de un dispozitiv Android conectat la contul dvs. Google. Voi face demonstrații despre Pixel 6 Pro care rulează Android 12 cu corecția de securitate din aprilie aplicată.

Sa trecem la treaba.

Cum să ștergeți manual memoria cache de căutare Google

Din sertarul pentru aplicații Android, deschideți aplicația Google. În fereastra rezultată (Figura A), atingeți imaginea de profil din colțul din dreapta sus.

Figura A

Aplicația Google rulează pe un Pixel 6 Pro.

Din meniul rezultat, atingeți Istoricul căutărilor (Figura B).

Figura B

gcacheb.jpg

Meniul aplicației Google facilitează ștergerea rapidă a ultimelor 15 minute din istoricul căutărilor.

Dacă atingeți Ștergeți ultimele 15 minute, veți șterge imediat orice ați căutat în ultimele cincisprezece minute. Dacă trebuie să ștergeți mai mult decât atât, atingeți Istoricul căutărilor. În fereastra următoare (Figura C), atingeți Verificați în partea de jos a ecranului.

Figura C

gcachec.jpg

Mai întâi trebuie să verificați identitatea dvs. înainte de a continua.

Pentru a finaliza procesul de verificare, vi se va solicita fie codul PIN, modelul, parola, amprenta digitală sau scanarea feței (în funcție de modul în care ați configurat Android pentru procesul de deblocare).

După o verificare cu succes, ar trebui să vedeți un meniu drop-down Ștergere (Figura D).

Figura D

gcached.jpg

După verificarea cu succes, meniul drop-down Ștergere este disponibil.

Atingeți meniul drop-down Ștergere pentru a dezvălui opțiunile disponibile (Figura E).

Figura E

gcachee.jpg

Opțiunile de ștergere a memoriei cache disponibile pentru Android 12 pe Pixel 6 Pro.

Selectați intervalul de timp pentru care doriți să îl ștergeți (azi, personalizat sau întotdeauna) și Android va goli memoria cache pentru intervalul specificat. Nu vi se va cere să acceptați ștergerea, pur și simplu se va întâmpla. Odată șters, memoria cache a dispărut.

Configurare ștergere automată

Dacă preferați ca lucrurile să fie făcute automat, Google a făcut posibil să setați cache-ul să fie șters automat. Pentru a face acest lucru, reveniți la același loc în care ați executat ștergerea manuală și atingeți intrarea Ștergere automată (Dezactivată). În fereastra rezultată (Figura F), atingeți pentru a activa Ștergerea automată a activității mai veche decât și apoi, din meniul drop-down, selectați intervalul de date de șters.

Figura F

gcachef.jpg

Activarea ștergerii automate, astfel încât să nu vă faceți griji că vă ocupați manual de proces.

Puteți alege dintre 3 luni, 18 luni și 36 de luni. După ce ați făcut selecția, atingeți Următorul și apoi atingeți Confirmare pentru a finaliza configurarea.

Și asta este tot ceea ce există pentru a șterge memoria cache a căutării Google (fie manual, fie automat). Dacă sunteți îngrijorat de confidențialitatea dvs. online, luați în considerare acest lucru un lucru obligatoriu. Și amintiți-vă, deoarece puteți seta ștergerea automată doar pentru minim 3 luni, este posibil să doriți să vă întoarceți în mod regulat la ecran și să vă ștergeți manual memoria cache (pentru a împiedica dispozitivul Android să salveze elementele din cache care nu au mai mult de 3 luni). vechi).

Add Comment